SRPSKO FILANTROPSKO UDRUŽENJE IZ NJUJORKA PRIKUPILO PREKO 100,000 DOLARA ZA PROJEKTE PODRŠKE ZDRAVLJA I DOBROBITI DECE IZ SRBIJE

0
510

 

Četvrto po redu Srpsko filantropsko gala veče, u organizaciji Srpskog filantropskog udruženja, održano 17. novembra u prestižnom Ćiprijaniju, u srcu Njujorka, okupilo je 470 gostiju iz različitih delova Sjedinjenih američkih država i drugih delova sveta. Prikupljena je suma od preko 100,000 dolara koja će biti jednako rasporedjena na dva istaknuta projekta: projekat Feel to Heal Fondacije Novak Djoković, koji ima za cilj da osnaži emocionalnu inteligenciju kod dece, opremajući ih veštinama neophodnim za uspešan život, i projekat palijativnog zbrinjavanja dece obolele od neizlečivih bolesti, koji uključuje pružanje medicinske i psihološke nege deci i pomoć njihovim porodicama.

Gala veče je bilo I prilika da se oda priznanje iz oblasti filantropije. Ove godine, nagradu je ponela dobrotvorna organizacija “Srbi za Srbe” za svoj rad na umanjivanju siromaštva, posebno u velikobrojnim srpskim porodicama na Balkanu. Sa istorijom koja se proteže preko 18 godina, ova organizacija je pomogla više od 3.200 porodica od kojih svaka sa sobom nosi jedinstvenu priču, i prikupila više od 13 miliona dolara donacija, što je dovelo do zasluženog priznanja, Nagrade za izvrsnost u oblasti filantropije, koju dodeljuje Srpsko filantropsko udruženje.

Voditelji svečanosti bili su Jelena Gavrilović, glumica i pevačica, koja je svojim muzičkim nastupom otvorila gala veče, i Đorđe Petković, član Upravnog odbora Srpskog filantropskog društva, a kao specijalna gošća, Marija Šerifović je svojim spektakularnim glasom osvojila sve prisutne.

„Jako sam impresionirana događajem i organizacionim timom koji je stajao iza njega i osećam se ponosno što sam svojim nastupom doprinela humanitarnom povodu okupljanja koji za cilj ima podršku projekata za zdravlje i dobrobit dece u Srbiji”, rekla je Marija Šerifović.

Jelena Gavrilović je iznela slična osećanja o svečanosti i projektima koji su usredsređeni na decu.

„Neverovatna je čast i zadovoljstvo što sam drugu godinu za redom deo ove manifestacije. Izuzetno sam srećna što će ovogodišnji prihod biti usmeren ka stvaranju boljeg sveta za decu u Srbiji, dodala je Gavrilovićeva.

Okupljajući dijasporu oko plemenitog cilja, na večeri ne samo da su prikupljena sredstva za dva izuzetna projekta, već je i zasluženo priznanje odato onima koji su aktivno uključeni u dobrotvorni rad pružanja pomoći srpskoj zajednici.