Glovo najavio višestruko pripajanje kompanija grupacije Delivery Hero u Centralnoj i Istočnoj Evropi

0
614

Glovo, jedan od lidera u oblasti isporuke na zahtjev, najavilo je danas sklapanje niza ugovora sa kompanijom Delivery Hero, jednom od vodećih svjetskih kompanija za dostavu, o preuzimanju nekih kompanija iz njihove grupe koje posluju u Centralnoj i Istočnoj Evropi.

Očekuje se da će se transakcije izvršiti u narednih nekoliko nedelja, pod uslovom da su ispunjeni prethodni uslovi i relevantna regulatorna odobrenja. Ovim će biti obuhvaćeno sedam zemalja u kojima kompanija Delivery Hero posluje u regionu, uključujući Rumuniju, Bugarsku, Srbiju, Crnu Goru, Bosnu, Hercegovinu i Hrvatsku.

Kompaniji Glovo će se pripojiti kompanija Foodpanda u Rumuniji i Bugarskoj, kompanija Donesi u Srbiji, Crnoj Gori, Bosni i Hercegovini, kao i kompanija Pauza u Hrvatskoj.

Glovo je nedavno objavio da je postigao i zaseban dogovor o kupovini Ehrana, lokalne slovenačke kompanije za dostavu, bez isticanja vrednosti transakcije. Očekuje se da će se transakcija zaključiti u narednih nekoliko mjeseci, a kompanija u ovom periodu blisko sarađuje sa Ehranom u cilju definisanja strategije tranzicije za korisnike, partnere i dostavljače.

Oscar Pierre, generalni direktor and suosnivač kompanije Glovo, izjavio je: „U okviru naše dugoročne strategije poslovanja, uvek je bilo ključno fokusirati se na tržišta na kojima imamo mogućnost da budemo lideri u svojoj kategoriji i gdje možemo da izgradimo održivo poslovanje. Centralna i Istočna Evropa su veoma važan deo te strategije. U ovom regionu, isporuka na zahtjev je sjajno prihvaćena i veoma smo uzbuđeni što širimo poslovanje i ojačavamo svoju poziciju na tržištu u zemljama koje pokazuju ogroman potencijal za rast.”

“Delivery Hero je u proteklih nekoliko godina izgradio renome lidera u poslovanju na teritoriji Balkana. Međutim, imajući u vidu brojne poslovne prioritete koje imamo u planu, vjerujemo da bi kompanija Glovo bila adekvatnija da nastavi sa stvaranjem sjajnog korisničkog iskustva kupcima u ovom regionu”, izjavio je Niklas Östberg, generalni direkor i suosnivač kompanije Delivery Hero.

Pročitajte jos: